Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
SE EN

Hinza

På 50-talet var Perstorp AB Skandinaviens största tillverkare av plastföremål. Företaget tillverkade allt från små ingående tekniska komponenter till den berömda Perstorp Plattan i laminat.

Perstorp AB tillverkade även hushållsartiklar däribland en väska i plast som fick namnet Shoppingbag 329. Syftet med väskan var att användas till att bära hem matvaror i från affären. Väskan som är förlagan till Hinzaväskan blev snabbt omtyckt i de svenska hemmen eftersom den var användbar till så mycket mer än bara shoppingväska, men när butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i lades produktionen av väskan ner. 

Karin Bachstätter, som är barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB och uppvuxen med de praktiska plastväskorna, tog tillsammans med sina föräldrar 2006 upp produktionen av väskorna under namnet Hinza.

Namnet Hinza kommer från Perstorp AB:s tidigare VD-bostad som heter Hinza Lycka och som numera är Hinzas kontor.

Hinza drivs sedan 2011 av Karin och hennes man Tobias. De säljer Hinzaväskan inte bara i Sverige utan även till designbutiker runt om i världen.

Ett exemplar av en väska tillverkad av Perstorp AB på 50-talet finns utställt på Plastens Hus i Perstorp, Sveriges enda plastmuseum.

 

Hinza AB innehar ensamrätten till designen av väskan.

Miljö & Produktion

Hinza tänker och arbetar klimatsmart. Hinzaväskorna tillverkas i Hillerstorp i Småland med omtanke om kvalitet, miljö och arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning enligt ISO-9001 och ISO-14001. 

Genom närheten till fabriken har Hinza kontroll över material och produktion samtidigt som transporterna blir korta.

Green Plastic-varianten av Hinzaväskan är klimatsmart eftersom plasten i väskan har framställts av den förnyelsebara råvaran sockerrör. Att alla Hinzaväskor har lång livslängd och är återvinningsbara, gör att man sparar på ytterligare naturresurser.

Överdragen till Hinzaväskorna sys i Polen och tyget produceras i England.

Innerväskor, kylväskor och multi-handväskor sys i Kina i en fabrik som kontinuerligt besöks och kontrolleras av godkända internationella auditörer och följer Amfori som är det ledande systemet för Business Social Compliance Initiative (BSCI). BSCI tillämpar de internationella principerna för arbetsnormer som skyddar arbetstagarnas rättigheter genom att säkerställa trygg och säker arbetsmiljö med respekt för arbetsrätt och mänskliga rättigheter.

Design & CMS av Great Agency