Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
SE EN

Hinza

På 50-talet var Perstorp AB Skandinaviens största plasttillverkare och under den här tiden tog de fram hundratals olika bruksföremål, ett av dem var förlagan till dagens Hinzaväska. 

Den randiga plastväskan blev snabbt omtyckt i de svenska hemmen eftersom den var användbar till så mycket, framför allt till att bära hem matvaror i, men när butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i lades produktionen ner. 

Hinza drivs idag av Karin och Tobias Bachstätter. Karin som är barnbarns barn till grundaren av Perstorps AB är uppvuxen med de praktiska plastväskorna och använder dem själv dagligen.

När Karin och hennes föräldrar insåg att de gamla väskorna inte gick att få tag på längre beslöt de sig 2006 för att återuppta produktionen. Idag säljs Hinzaväskan inte bara i Sverige utan exporteras och säljs i designbutiker runt om i världen.

Företaget ligger fortfarande i Perstorp, namnet Hinza kommer från den tidigare VD-bostaden som heter Hinza Lycka och som numera huserar företagets kontor.

Ett exemplar av originalväskan från 50-talet finns utställt på Plastens Hus i Perstorp, Sveriges enda plastmuseum.

Miljö

Hinza tänker och arbetar klimatsmart. Hinzaväskorna tillverkas i Hillerstorp i Småland med omtanke om kvalitet, miljö och arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning enligt ISO-9001 och ISO-14001. 

Genom närheten till fabriken har Hinza kontroll över material och produktion samtidigt som transporterna blir korta.

Överdragen till Hinzaväskorna sys i Polen och tyget produceras i England.

Green Plastic-varianten av Hinzaväskan är klimatsmart eftersom plasten i väskan har framställts av den förnyelsebara råvaran sockerrör. Att alla Hinzaväskor har lång livslängd och är återvinningsbara, gör att man sparar på ytterligare naturresurser.

Design & CMS av Great Agency