Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
SE EN

Om Hinzaväskan

En Hinzaväska är så mycket mer än bara en väska. Den klassiska stilrena formen i kombination med stor användbarhet gör att den passar in var som helst.

Hinzaväskan ger smart förvaring i hemmet såväl som på kontoret och är samtidigt en färgglad inredningsdetalj. Den är perfekt som strandväska och picknickkorg. Eftersom den är gjord av plast är det bara att skölja ur den om den blir smutsig. Hinzaväskan är praktisk när du arbetar i trädgården, den är tålig och står stadigt. Hinzaväskan i den mindre storleken passar bra i cykelkorgen.

De många färgerna och de två storlekarna gör att alla kan hitta sin favorit. Det finns en Hinzaväska för allt och alla!

Tillverkas i Hillerstorp i Småland med design från 1950.

Hinza Green Plastic

Hinzaväskor som tillhör Green Plastic-sortimentet är ett klimatsmart val. De består av så kallad grön plast gjord av den förnyelsebara råvaran sockerrör.

När sockerrör växer upptar de koldioxid från vår atmosfär. Om grön plast av sockerrör förbränns frigörs koldioxiden tillbaks till atmosfären. I och med att mängden koldioxid inte ökar, vilket sker vid förbränning av vanlig plast från fossila råvaror, påverkas inte klimatet på vår jord. 

Sockerrören som används till att framställa den gröna plasten i våra Green Plastic väskor, odlas i plantage i Brasilien som ligger minst 2500 km från Amazonas.

Grön plast återvinns på samma sätt som vanlig plast. Variationer i ytskiktet kan förekomma.

Fakta

Hinzaväskorna består av återvinningsbar polyetenplast. Varianten Green Plastic innehåller så kallad grön polyetenplast där sockerrör använts som råmaterial istället för olja.

Alla Hinzaväskor tillverkas i Sverige i Hillerstorp. Fabriken är certifierad inom kvalité och miljö enligt ISO-9001 och ISO-14001.

Stor väska
Höjd med handtag: 42 cm. Höjd utan handtag: 25 cm. Längd: 44 cm. Bredd: 17 cm.
Rymmer: 15 liter
Max vikt: 15 kg.

Liten väska
Höjd med handtag: 38.5 cm. Höjd utan handtag: 22 cm. Längd: 32 cm. Bredd: 15 cm.
Rymmer: 7.5 liter
Max vikt: 10 kg.

Historia

Den stora modellen av Hinzaväskan är en svensk klassiker som designades i början av 1950-talet av den svenska plast- och kemikoncernen Perstorp AB. Väskan som fick namnet Shoppingbag 329 och är en förlaga till dagens Hinzaväska designades av Curt Christofferson, anställd designer på företaget.

Den randiga plastväskan blev snabbt väldigt populär eftersom den var så användbar, den var t ex. väldigt smidig att bära hem matvaror i, men när butikerna i mitten av 60-talet började erbjuda plastpåsar att packa maten i, lades produktionen ner.

Karin Bachstätter, barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB och uppvuxen med väskorna, tog tillsammans med sina föräldrar upp produktionen av den stora väskan 2007. Några år därefter, 2015, lanserades den lilla versionen. 

Alla Hinzaväskor tillverkas i Hillerstorp i Småland, i en fabrik som är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning. 

Och 50-talets idé och design håller än, plastväskans stilrena form och dess enorma användbarhet gör den aldrig omodern. 

Överdrag till Hinzaväskorna

Nu är de här - överdrag till Hinzaväskorna så du kan skydda, gömma och förvara dina tillhörigheter ännu bättre! 

 

Storlekar: Finns till både stor och liten Hinzaväska

Färg: Svart

Material: Polyuretanöverdraget polyestertyg

Tillverkning: Överdragen sys i Polen och tyget produceras i England.

Tips: Stoppa den rundade fliken på överdragets långsida utanpå Hinzaväskan och innanför resårbandet för bästa passform!

Överdraget kan beställas med eller utan den smarta förvaringspåsen att stoppa överdraget i när det inte används. Hänger du förvaringspåsen runt ena handtaget på Hinzaväskans insida bär du alltid överdraget med dig och det är lätt att ta fram när du vill använda det.

Moomin by Hinza

Svensk design möter finska sagoklassiker.

Vi har äran att presentera Moomin by Hinza - en kollektion av Hinzaväskor med figurer från Mumintrollets härliga värld.

Kollektionen består av två stora och två små Hinzaväskor i plast gjord av sockerrör. Underbara till förvaring i hemmet, frakt av barnens extrakläder till och från förskolan eller att handla mat i. Användningsområdena är lika många som träden i Mumindalen. 

Se fler bilder

Hitta återförsäljare

 

© Moomin Characters ™

 

Design & CMS av Great Agency